AMAL.AHMED المدير العام للمنتدى
عدد الرسائل : 720 العمر : 47 نقاط : 0 تاريخ التسجيل : 18/08/2008
| موضوع: مقلوبة بالكاري تجنن(لحم او فراخ) الجمعة ديسمبر 05, 2008 5:30 am | |
| مقلوبة بس كتير رائعه (فراخ /لحمة) والكاري زودت عليها شويه تحابيش يارب تعجبك
المقادير: 2 جزرتان وسط 4 معالق بسلة او حسب الرغبة 4 ملاعق فاصوليا خضرا او حسب الرغبه 1 حبة فلفل مكبب اخضر ولو في ملون + 1 حبة فلفل حاار كوب ارز قطعتين فراخ بانيه كبار(شريحتين) او عدد قطع من اللحم ( حسب الحجم ممكن 5 وسط) بصله صغيره مرقة خضار واحده فقط ملح فلفل اسمر فلفل ابيض بهارات شطه زعتر جنزبيل مطحون جوزة الطيب مطحونه قرفه قرنفل مطحون اكليل الجبل لو وجد نصف ملقة شاي من الكركم ملقة شاي من الكاري قليل من زيت الذره او عباد الشمس وملعقه صغيره زيت زتون ان وجد كوب ونصف مااء
الطريقة: نسلق اللحم كأنك بتعملي شوربة لحم عادي خالص ولو فراخ مثلها تقطع الجزر بعد بشرها وتنظيفها من الخارج + تقطع الفاصوليا عادي يسلق الخضار كله في ماي نصف سلقة( البسله والفاصوليا والجزر) بعد سلق لللحم يقطع قطع صغيره او شرائح مثل القلم نقطع الفلفل حلق صغير والبصل ايضا نضع الفليل من الزيت في الايناء (حله) ونحمر البصل حتي يكون لونها اصفر ثم نضع اللحم يحمر قليلا وعليه الخضار المسلوق +الفلفل المقطع ونقلبه جيدا ثم نضع جميع التوابل المذكوره بكمياتك المناسبة + المرقة ثم نقلبهم جيدا نضع الكركم والكاري ونقلبهم لمدة دقيقه نضع الارز ونقلبهم لمدة 2 دقيقة نضع المااء علي الطعام حتي يتم نضوج الارز
للتزين: (مكسرات محمصه ومدقوقه وترش علي الطبق) ( وبالهنا والشفا) ملحوظه الطعام بالزيت حتي تكون خفيفه | |
|
هدهوده2 مشرفة قسم السيرة النبوية المطهرة
عدد الرسائل : 103 العمر : 38 العمل/الترفيه : Teacher of English نقاط : 0 تاريخ التسجيل : 09/10/2008
| موضوع: رد: مقلوبة بالكاري تجنن(لحم او فراخ) الأربعاء ديسمبر 10, 2008 7:31 am | |
| | |
|