النور والايمان
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.




 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 مقلوبة بالكاري تجنن(لحم او فراخ)

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
AMAL.AHMED
المدير العام للمنتدى
AMAL.AHMED


عدد الرسائل : 720
العمر : 46
نقاط : 0
تاريخ التسجيل : 18/08/2008

مقلوبة بالكاري تجنن(لحم او فراخ) Empty
مُساهمةموضوع: مقلوبة بالكاري تجنن(لحم او فراخ)   مقلوبة بالكاري تجنن(لحم او فراخ) I_icon_minitimeالجمعة ديسمبر 05, 2008 5:30 am

مقلوبة بس كتير رائعه (فراخ /لحمة) والكاري
زودت عليها شويه تحابيش يارب تعجبك

المقادير:
2 جزرتان وسط
4 معالق بسلة او حسب الرغبة
4 ملاعق فاصوليا خضرا او حسب الرغبه
1 حبة فلفل مكبب اخضر ولو في ملون + 1 حبة فلفل حاار
كوب ارز
قطعتين فراخ بانيه كبار(شريحتين) او عدد قطع من اللحم ( حسب الحجم ممكن 5 وسط)
بصله صغيره
مرقة خضار واحده فقط
ملح
فلفل اسمر
فلفل ابيض
بهارات
شطه
زعتر
جنزبيل مطحون
جوزة الطيب مطحونه
قرفه
قرنفل مطحون
اكليل الجبل لو وجد
نصف ملقة شاي من الكركم
ملقة شاي من الكاري
قليل من زيت الذره او عباد الشمس وملعقه صغيره زيت زتون ان وجد
كوب ونصف مااء

الطريقة:
نسلق اللحم كأنك بتعملي شوربة لحم عادي خالص ولو فراخ مثلها
تقطع الجزر بعد بشرها وتنظيفها من الخارج + تقطع الفاصوليا عادي
يسلق الخضار كله في ماي نصف سلقة( البسله والفاصوليا والجزر)
بعد سلق لللحم يقطع قطع صغيره او شرائح مثل القلم
نقطع الفلفل حلق صغير والبصل ايضا
نضع الفليل من الزيت في الايناء (حله) ونحمر البصل حتي يكون لونها اصفر
ثم نضع اللحم يحمر قليلا
وعليه الخضار المسلوق +الفلفل المقطع ونقلبه جيدا
ثم نضع جميع التوابل المذكوره بكمياتك المناسبة + المرقة ثم نقلبهم جيدا
نضع الكركم والكاري ونقلبهم لمدة دقيقه
نضع الارز ونقلبهم لمدة 2 دقيقة
نضع المااء علي الطعام حتي يتم نضوج الارز

للتزين:
(مكسرات محمصه ومدقوقه وترش علي الطبق)
( وبالهنا والشفا)
ملحوظه الطعام بالزيت حتي تكون خفيفه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدهوده2
مشرفة قسم السيرة النبوية المطهرة
هدهوده2


انثى عدد الرسائل : 103
العمر : 37
العمل/الترفيه : Teacher of English
نقاط : 0
تاريخ التسجيل : 09/10/2008

مقلوبة بالكاري تجنن(لحم او فراخ) Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقلوبة بالكاري تجنن(لحم او فراخ)   مقلوبة بالكاري تجنن(لحم او فراخ) I_icon_minitimeالأربعاء ديسمبر 10, 2008 7:31 am

مقلوبة بالكاري تجنن(لحم او فراخ) (15)
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مقلوبة بالكاري تجنن(لحم او فراخ)
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
النور والايمان :: قسم الأسرة المسلمة :: قسم المطبخ-
انتقل الى: