الرئيسيةبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 مقلوبة بالكاري تجنن(لحم او فراخ)

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
AMAL.AHMED
المدير العام للمنتدى


عدد الرسائل : 720
العمر : 39
نقاط : 0
تاريخ التسجيل : 18/08/2008

مُساهمةموضوع: مقلوبة بالكاري تجنن(لحم او فراخ)   الجمعة ديسمبر 05, 2008 5:30 am

مقلوبة بس كتير رائعه (فراخ /لحمة) والكاري
زودت عليها شويه تحابيش يارب تعجبك

المقادير:
2 جزرتان وسط
4 معالق بسلة او حسب الرغبة
4 ملاعق فاصوليا خضرا او حسب الرغبه
1 حبة فلفل مكبب اخضر ولو في ملون + 1 حبة فلفل حاار
كوب ارز
قطعتين فراخ بانيه كبار(شريحتين) او عدد قطع من اللحم ( حسب الحجم ممكن 5 وسط)
بصله صغيره
مرقة خضار واحده فقط
ملح
فلفل اسمر
فلفل ابيض
بهارات
شطه
زعتر
جنزبيل مطحون
جوزة الطيب مطحونه
قرفه
قرنفل مطحون
اكليل الجبل لو وجد
نصف ملقة شاي من الكركم
ملقة شاي من الكاري
قليل من زيت الذره او عباد الشمس وملعقه صغيره زيت زتون ان وجد
كوب ونصف مااء

الطريقة:
نسلق اللحم كأنك بتعملي شوربة لحم عادي خالص ولو فراخ مثلها
تقطع الجزر بعد بشرها وتنظيفها من الخارج + تقطع الفاصوليا عادي
يسلق الخضار كله في ماي نصف سلقة( البسله والفاصوليا والجزر)
بعد سلق لللحم يقطع قطع صغيره او شرائح مثل القلم
نقطع الفلفل حلق صغير والبصل ايضا
نضع الفليل من الزيت في الايناء (حله) ونحمر البصل حتي يكون لونها اصفر
ثم نضع اللحم يحمر قليلا
وعليه الخضار المسلوق +الفلفل المقطع ونقلبه جيدا
ثم نضع جميع التوابل المذكوره بكمياتك المناسبة + المرقة ثم نقلبهم جيدا
نضع الكركم والكاري ونقلبهم لمدة دقيقه
نضع الارز ونقلبهم لمدة 2 دقيقة
نضع المااء علي الطعام حتي يتم نضوج الارز

للتزين:
(مكسرات محمصه ومدقوقه وترش علي الطبق)
( وبالهنا والشفا)
ملحوظه الطعام بالزيت حتي تكون خفيفه

_________________




فداك أبى و أمى يا حبيبى يا رسول الله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
هدهوده2
مشرفة قسم السيرة النبوية المطهرة


انثى عدد الرسائل : 103
العمر : 30
العمل/الترفيه : Teacher of English
نقاط : 0
تاريخ التسجيل : 09/10/2008

مُساهمةموضوع: رد: مقلوبة بالكاري تجنن(لحم او فراخ)   الأربعاء ديسمبر 10, 2008 7:31 am

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
مقلوبة بالكاري تجنن(لحم او فراخ)
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
النور والايمان :: قسم الأسرة المسلمة :: قسم المطبخ-
انتقل الى: